top of page
stuft-11.jpg

Workshops

Ontdek

Creatief ontspannen

Tuften is een techniek waarbij je met een tuftpistool een draad door een stof haalt, waardoor een lus ontstaat. Stapel je deze lussen op elkaar, dan creëer je  een zacht en warm tapijtje. Tijdens de workshop leer je de basis van het tuften en maak je je eigen tapijt met zelfgekozen kleuren en patronen. Of je nu een creatieve geest hebt of geen ervaring hebt, deze workshop is geschikt voor iedereen die iets nieuws wil leren. Voor de workshop is geen voorkennis vereist, iedereen met goesting om te creëren kan er mee aan de slag.

Hoe zit een workshop in elkaar?

We spannen het doek op, tekenen je idee uit (met de vrije hand of door behulp van projectie), en dan gaan we aan de slag met tuften! Je maakt een werk van maximaal 50x50 cm (los afgewerkt) of 50x40 cm (ingekaderd). Na het tuften perfectioneren we de details en lijmen we de achterkant af.

 

Thuis kies je een plekje voor je creatie, terwijl ik alles in mijn atelier afwerk. Binnen drie weken na de workshop kun je je werk ophalen of laten verzenden. 

Inbegrepen: Alle benodigdheden, koffie/thee/fris en een tussendoortje. We werken met 100% Nieuw-Zeelandse wol, duurzaam en waterafstotend.

 

Duur: Een workshop duurt een volledige voor- of namiddag, ongeveer vier uur creatief ontspannen.

Kostprijs (incl btw):

 • €220 per persoon

 • €420/per 2 personen

 • €205/per persoon vanaf 3 personen

 • €195/per persoon vanaf 4 personen

 • €185/per persoon vanaf 5/6 personen

Deze prijzen zijn enkel geldig voor workshops in mijn eigen atelier. Prijzen voor workshops op verplaatsing kunnen afwijken.

First come, first served: plaatsen zijn beperkt.

De workshop gaat enkel door bij voldoende inschrijvingen.

Bij deelnemersannulering wordt het inschrijvingsgeld minus €20 administratiekosten terugbetaald. Annulering op de dag zelf resulteert in de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaling.​

Inschrijvingen workshops

Bedankt voor de inzending! Als alles goed ging, ontvang je binnenkort een bevestigingsmail in je inbox. Vergeet niet je spamfolder te controleren, want soms belanden e-mails daar per ongeluk.

Selecteer een optie
Hoeveel personen schrijf je in?

Lieve woorden van tufters die je voor gingen

Geweldige workshop! Iets totaal nieuws, ben heel blij met het eindresultaat!

Rieke D. K.

Add paragraph text. Click “Edit Text” to customize this theme across your site. You can update and reuse text themes.

Test

Add paragraph text. Click “Edit Text” to customize this theme across your site. You can update and reuse text themes.

- Naam Voornaam

Logo Stuft
 •  

  Tuften is een techniek waarbij je met een tuftpistool een draad door een stof heen haalt en zo een lus creëert. Door deze lussen op elkaar te stapelen, ontstaat er een tapijt met een zachte en warme uitstraling.

 •  

  Graag zelfs :)

  Indien je zelf een idee hebt dat je tot leven wil brengen, mag je me steeds vrijblijvend een bericht sturen.

  Een gepersonaliseerd stuk vergt meer voorbereidingswerk (digitaal ontwerp, wol bestellen, ...). Zeker wanneer je je bedenkt dat Stuft mijn bijberoep is en ik hiernaast nog full-time aan de slag ben. Houd daarom rekening met een termijn van 3 à 4 weken.

 •  

  Ik plaats mijn werk steeds online via Instagram en op deze website via het principe: first come - first served.

   

 •  

  Een exacte kopie van een foto namaken is vaak best moeilijk.

  Vaak vallen kleine details weg tijdens het tuften.

  Wat wél kan is een geïllustreerde, meer eenvoudige versie van jouw foto. Ik maak steeds een digitale schets waaruit je kan afleiden hoe het uiteindelijke werk er ongeveer zal uit zien.

   

  Stuur me dus gerust een berichtje met je foto in bijlage, dan kijken we samen wat mogelijk is.

 •  

  Kijken mag, aankomen ook. Ik verzoek wel om voorzichtig te zijn met je tapijt. Je getuft tapijt is eerder een kunstwerk dan een puur functioneel tapijt.

   

  • Je Stuft-exemplaar is niet gemaakt voor de wasmachine

  • Je Stuft-exemplaar mag gestofzuigd worden - op de laagste stand

  • Een vlek? Behandel ze met water en zeep, eventueel met een mild reinigingsproduct indien nodig.

 •  

  Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom, maar ik vraag wel dat ze worden begeleid door een volwassene. Schrijf je dus gerust in als duo en geniet samen van deze creatieve ervaring. (Jullie maken samen 1 tapijtje: je betaalt dus ook maar 1 keer het inschrijvingsgeld).

FAQ

bottom of page